Pressmeddelande 

20201017

Esam, hela Sveriges hållbarhetskonsulter fyller 30 år!

Den 10 januari firades Esams 30-årsjubileum i Umeå med gäster från hela Sverige. 
”Nu är tid att leva och arbeta med hållbarhet, systemsyn och miljö i alla dess former. Det har Esam arbetat med, och levererat tjänster inom, i över tre decennier. Nu ser vi tydligt att behovet för hållbar utveckling är större än någonsin”, säger Esams VD David Sandén.

Esam AB är ett av Sveriges äldsta konsultföretag inom hållbar utveckling, verksamt sedan 1990, och erbjuder tjänster inom både social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Esam har idag 20 konsulter med kontor i Umeå och Stockholm samt representation från norr ner till Malmö. Under det senaste året har strukturen i bolaget gjorts om till ett kooperativt ägande, vilket innebär att konsulterna tillsammans äger Esam genom en ekonomisk förening.

Esam grundades av Torbjörn Lahti och Gunnar Brundin. Båda kom från kommunvärlden och med erfarenheter från den första svenska ekokommunen ville de starta ett företag – för att förändra världen! Esam var med på Rio-konferensen 1992 och är pionjärer inom hållbarhetsområdet i Sverige. På 1990-talet var det främst ledningssystem som användes som ett verktyg för att utveckla företag i riktning mot hållbarhet. Idag får Esams kunder stöd inom en bredd av tjänster som spänner över flera kompetensområden- ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Esam har också vunnit priser genom åren. 2002 Umeå kommuns miljöpris och 2015 Umeågalans profilpris.

Esam i alla väderstreck:
​Esam är ett växande företag ochambitionen är att växa ännu mer i hela landet för att steg för steg förändra världen i riktning mot hållbarhet. Vi rekryterar i Stockholmsområdet och öppnar även i västra Sverige. Den 1 maj öppnar Esam i Göteborg. Ansvarig för expansionen är vår tidigare VDAngéla Ekman-Nätt. ”Det är en fantastiskt rolig utmaning att etablera oss i en ny stad och därmed komma närmare de kunder vi redan har i väst men förhoppningsvis också nya. Västra Götaland har låtit tala om sig i hållbarhetsfrågor och vi på Esam ser fram emot att hitta nya samarbeten med både nya uppdragsgivare och nya kollegor” säger Angéla.

Mer information lämnas av:

David Sandén, VD Esam

david.sanden@esam.se

070-3904092

Esam 30 år