Vi på Esam hälsar dig varmt välkommen till en eftermiddag där klimatomställningen står i fokus. Anders Wijkman föreläser utifrån sinbok:  Come On! Capitalism, Short-termism, Population and the Destruction of the Planet, vi diskuterar betydelsen av COP24 jämfört med tidigare klimatförhandlingar och vad världen kan lära av Västerbotten.

Datum: Onsdagen 21 november 2018
Tid: Seminarium kl. 14–15.30, Rundabordsamtal kl. 16–17.30
Plats: Rex Rådhuset (Rex Umeå), Rådhustorget, 903 26 Umeå

I samverkan med Esam och CradleNet Norr bjuder Fores Nordin till ett seminarium och rundabordssamtal, den 21 november klockan 14.00-17.30, med fokus på klimatomställningen. Under eftermiddagen diskuterar vi dagens samhällstrender, vad som krävs för att möta 2 respektive 1.5-grades måletsom länder enades om under Parisavtalet och lyfter fram goda regionala exempel.

Seminariet har sin utgångspunkt i Anders Wijkmans nya bok: Come On! Capitalism, Short-termism, Population and the Destruction of the Planet. Boken är en rapport till Romklubben inför dess 50-årsjubileum och syftar till att uppmärksamma vart världen är på väg, behovet av en ny Upplysningstid och, därmed, betydelsen av de stundande klimatförhandlingarna i Polen, COP24.

Vi låter sedan det globala möta det regionala då Anna Gemzell presenterar lärdomarna från Umeå kommuns beräkning av klimatavtrycket från den regionala konsumtionen och vi diskuterar hur detta underlag kan användas för att underlätta omställningen från ett tillväxtorienterat ekonomiskt tänk inom Umeå. Vi lyfter även fram goda praktiska exempel från Västerbotten i hur man arbetar med klimatfrågor.

Därefter följer ett panel- och ett rundabordssamtal med syfte att skapa dialog och inspirera det långsiktiga regionala klimatarbetet och där den lokala förankringen används för att åter blicka utåt; kommer vi klara klimatomställningen?

Medverkande

Anders Wijkman, Författare och opinionsbildare,

Anna Gemzell, Projektledare Umeå kommun

Anna Säfvestad Albinsson, Projektledare BioFuel Region

Marie Gidlund, Näringslivsutvecklare Umeå Kommun

Fler talare annonseras inom kort

För frågor gällande seminariet, vänligen kontakta Lina Forsman.

 

Anmälan

Anmäl dig här!

 

Vänligen observera att platserna är begränsade!